Udelili slovenských počítačových Oskarov 2011

07.10.2011 Celý región

Bratislava 6. októbra (TASR) - Na spoločenskom večere IT GALA odovzdali dnes v Bratislave ocenenia IT OSOBNOSŤ, IT FIRMA a IT PROJEKT roka 2011.

V kategórii IT OSOBNOSŤ roka 2011 sa víťazom stal Richard Marko, generálny riaditeľ spoločnosti ESET, spol. s r. o. Richard Marko je spolutvorcom antivírusového systému ESET NOD32.

V kategórii IT FIRMA roka 2011 sa víťazom stala spoločnosť T-Systems Slovakia, s. r. o. Medzi unikátne produkty patria napríklad manažované IKT služby na báze technológií cloud computingu, umožňujúce konsolidáciu fyzických dátových a podporných centier zákazníka do \"supercentier\" spravovaných na diaľku. Spoločnosť T-Systems Slovakia je najväčšie z týchto vysunutých pracovísk pre počítačové služby v rámci T-Systems International a celého koncernu Deutsche Telekom.

V kategórii IT PROJEKT roka 2011 ocenenie získal projekt Elektronický strážca seniorov od spoločnosti YMS, a. s. Mobilný strážca je zariadenie podobné mobilnému telefónu, vďaka ktorému si môže občan v prípade potreby sám ihneď privolať pomoc stlačením tlačidla ALARM. Okrem vysielania núdzového signálu vie odosielať SMS správy na iné telefóny alebo na dispečing o svojej aktuálnej polohe, prijímať telefonické hovory z dispečingu či z akéhokoľvek iného telefónu, volať na predvolené čísla a využiť automatický alarm v prípade pádu.

Ceny udeľuje neformálne združenie slovenských žurnalistov a členov profesijných združení v oblasti informačných technológií a telekomunikácií. Tradícia udeľovania týchto prestížnych ocenení pokračuje už jedenásty rok. Cieľom je oceniť odborné a manažérske úsilie osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, oceniť najvýznamnejšie projekty, realizované v danom roku.
 

Vyberte región